Teeltwissel trends
Het is weer tijd voor de teeltwisseling in de glastuinbouw. Dit is een drukke periode voor veel telers, die hun kassen moeten voorbereiden op een nieuwe teelt. Een belangrijk aspect van een succesvolle teelt is irrigatie. De keuze van de juiste druppelaar zorgt voor een optimale watergift, die essentieel is voor de groei en gezondheid van planten. De teeltwissel is bij uitstek het juiste moment om het watergeven te optimaliseren. Stefan Bakker, Product Manager bij Netafim Netherlands, vertelt.
 
Bestel tijdig uw druppelslangen
'Wij zien dat de markt zich aan het herstellen is,' legt Bakker uit. Veel telers die in de afgelopen jaren wat voorzichtiger waren, durven het nu toch aan om te investeren. Daardoor is het drukker op de markt dan normaal. 'We raden daarom aan om irrigatieproducten dit jaar op tijd te bestellen om te verzekeren dat alles op tijd aankomt.'

Update Kameleon druppelaars
Feedback van klanten en gebruikers is voor Netafim Netherlands heel belangrijk. De producten worden altijd zoveel als mogelijk aangepast en verbeterd naar hun behoefte. Daarom is er een grote update voor de Kameleon druppelaars gedaan. Het melkwitte membraan waarmee de druppelaar werd geproduceerd is vervangen door de “Red Silicon” membraan. Dit membraan kan veel beter tegen chemische belasting zoals chloor.

'Sinds de doorvoering van deze verandering, ongeveer vier jaar geleden, zijn er géén klachten over chloorschade meer binnengekomen,' benadrukt Stefan. ‘Samen met de verbeteringen in filtratie zien we dat de levensduur van de Kameleon druppelaar langer wordt.’

Uniforme watergift
Om de uniforme groei van het gewas te waarborgen is het belangrijk dat de druppelslang ten alle tijden evenveel water afgeeft zowel aan het einde van de slang als aan het begin. Netafim producten zijn ontworpen met dat doel in gedachten.
Daarom zijn alle Kameleon druppelaars gemaakt volgens een speciaal gepatenteerd ontwerp dat de ophoping van vuil zoals algen in het labyrint zo goed mogelijk voorkomt. Dit zorgt voor een betere uniformiteit.

De levensduur en betrouwbaarheid van het druppelsysteem wordt o.a. bepaald door de kwaliteit van de druppelaars. De gezondheid, kwaliteit en uniformiteit van het gewas is belangrijk voor Netafim Netherlands. Daarom worden de Kameleon druppelaars altijd ontworpen om een langdurige uniforme watergift te behouden.

Meer weten? Bel uw installateur of neem contact met ons op.