Even voorstellen: Willem Botha

Netafim Netherlands heeft Willem Botha aangesteld als hun nieuwe Marketing Manager, waarmee meer focus op onze marketingactiviteiten en de open veldmarkt komt te liggen. Bovendien geeft dit een splitsing tussen Sales en Marketing: Marco Visser gaat zich focussen op Sales en Willem op Marketing.

Willem Botha.jpg

Willem kwam bij ons vanuit onze Zuid-Afrikaanse dochteronderneming in Kaapstad, waar hij de afgelopen 14 jaar heeft gewerkt. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in de landbouw mee, vooral in de open veld druppelirrigatiemarkt. Hij behaalde zijn BSc Agric-graad aan de Universiteit van Stellenbosch en begon zijn carrière als wijngaardconsulent in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. In 2007 werd hij aangesteld als agronoom voor Netafim Zuid-Afrika, waar hij de openveldoplossingen van Netafim in de wijn-, noten-, citrus- en diverse andere industrieën leidde en ontwikkelde. In 2016 werd Willem beloond voor zijn harde werk, strategisch denken en vaardigheden, door te promoveren naar het Managementteam als Marketing Manager. In de vijf jaar dat hij toezicht hield op de marketingactiviteiten van Netafim Zuid-Afrika, zag de afdeling een enorme groei in hun professionele manier om Netafim te presenteren als het nummer één bedrijf voor irrigatieoplossingen in de groente- en fruitsector in zuidelijk Afrika.

“De kracht van Netafim ligt in haar producten en in haar mensen. Niet alleen heeft Netafim enkele van de beste producten, maar we hebben ook veel kennis en ervaring binnen onze mensen. Dit maakt ons tot het bedrijf dat we nu zijn en daarom werk ik graag voor Netafim. Een van onze grootste uitdagingen in de landbouw is het produceren van goede en consistente opbrengsten. Hier kunnen wij het verschil maken. Het maakt niet uit hoe vaak u per seizoen moet irrigeren, maar wanneer u toch moet irrigeren, dan moet u erop kunnen vertrouwen dat uw systeem efficiënt is, het water zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld met de juiste hoeveelheid water op de juiste plaats en op het juiste moment”, zegt Willem.

Wij heten Willem en zijn familie welkom in onze Netafim Nederland familie!