Ui

Aangezien uien een ondiep wortelstelsel hebben, is frequente irrigatie de beste manier om hoge opbrengsten en uniforme bollen te verkrijgen. Dit maakt druppelirrigatie een no-brainer voor uientelers.

Waarom precisie-irrigatie kiezen voor uien?

Lever de beste kwaliteit aan uw markt
Het handhaven van een consistente bodemvochtigheid met druppelbevloeiing beperkt overmatige wortelgroei en vermindert het risico dat bollen splijten.
Verspil geen meststoffen
Uienplanten hebben een ondiep, vezelig wortelstelsel, zodat meststoffen die in het begin van het seizoen worden toegediend door de regen onder de wortelzone terechtkomen, waardoor de voedingsstoffen uiteindelijk niet beschikbaar zijn voor het gewas. Precisiebemesting biedt consistente voeding die altijd de wortels bereikt en verspilling voorkomt.
Minder ziekten, meer opbrengst
Bij druppelbevloeiing gaat het water rechtstreeks naar de wortels en blijven de bladeren droog. Gebrek aan bladvocht vermindert bladziekten zoals Downey Mildew of Peronospora aanzienlijk, waardoor gewasverlies wordt geminimaliseerd en tot 30% hogere opbrengsten worden bevorderd.
Efficiënte toepassing van fosfor
Uien hebben oplosbare fosfor nodig om te groeien, maar fosfor heeft een lage mobiliteit in de bodem. Daarom kunt u met precisiebemesting consistente kleine doses zo dicht mogelijk bij de actieve wortelharen toedienen, waardoor de fosforopname door de plant wordt verhoogd.