PVC tijdens vorst

Update (08-02-2021): Vanwege de vrieskou heeft Netafim Netherlands zojuist besloten om geen PVC buizen meer te transporteren. PVC is nu net glas geworden, zeer breekbaar en gevaarlijk.

Klanten die bestaande orders hebben staan, die geleverd moeten worden, zullen geïnformeerd worden door onze Customer Service.

Volgens de weersvoorspelling kan het volgende week kouder worden. De verwachting is dat er zowel overdag als 's avonds vorst is. Omdat PVC-buis gevoelig is voor omgevingstemperatuur, willen wij u graag informeren over het volgende:
 
Bij een toename van temperatuur verweekt een PVC-buis, bij een afname wordt het broos en breekbaar. De buis gaat zich dan meer als een soort glas gedragen. Dit effect treedt sterk op bij temperaturen onder de -5℃.
 
Daarom raden wij het af om PVC-buis te transporteren bij temperaturen onder de -5℃. Indien (intern) transport echt noodzakelijk is, adviseren wij dit zeer voorzichtig te doen.
 
Volgens de voorspellingen voor onze regio, verwachten wij voor overdag geen bijzonderheden. Toch willen wij u erop wijzen dat indien de temperatuur toch onder -5℃ komt, er geen transport voor PVC-buis vanuit ons magazijn kan plaatsvinden.

Wij hopen op uw begrip hiervoor.