Geboorde buis: Omniplast en Thorem
Sinds eind 2022 is de vertrouwde fabrikant van geboorde PVC-buis gestopt met de productie hiervan. Deze buizen worden gebruikt voor onder- en bovenberegening.

Ondertussen zijn er twee nieuwe fabrikanten van geboorde PVC buizen: Omniplast en Thorem. Beide hebben ondertussen zowel licht blauwe als witte geboorde buizen in hun programma. Het leveringsprogramma van beide fabrikanten is nog in ontwikkeling en wordt met regelmaat verder uitgebreid. Denk daarbij aan andere diameters en andere boorgaten zoals M11 en M6. Ook zien we dat er nog verdere verbeteringen, zoals kleur en verpakkingsaantallen, worden doorgevoerd.
Samen met beide fabrikanten werken we aan een optimale beschikbaarheid en kwaliteit van deze producten.        


Fast-ring connector vs schroefconnector.
Voor het aansluiten van Streamline-X druppelslangen hadden we van oudsher alleen de schroef connectoren in ons leveringsprogramma. Deze schroef connectoren hebben als voordeel dat ze op veel verschillende merken dunne In-line slangen goed afdichten. Een nadeel is echter dat ze over een linkse schroefdraad beschikken waardoor ze intuïtief in de verkeerde richting worden vastgedraaid, waardoor de slang niet afsluit en niet vastzit. Om dit op te lossen hebben we een pakket aan “Fast-ring” connectoren opgenomen. Deze connectoren werken intuïtief prima en dichten prima af op Streamline-X. De “Fast-ring” connectoren zijn niet geschikt voor dunne druppelslangen die over een lint, tape of naad beschikken. Daarvoor moet de schroefconnector gebruikt worden.  


Druppelslang voor bomenteelt
Speciaal voor teelten die meerdere jaren blijven staan voor ze wijder worden gezet, zoals bomenteelt, hebben we een speciale configuratie van de Aries druppelslang opgenomen en op voorraad gelegd. De wand van 15 mill/0,38mm geeft voldoende stevigheid en is economisch interessant. De Aries druppelaar die iedere 40cm is geplaatst heeft een capaciteit van 0.5 l/u en beschikt ondanks zijn lage afgifte over een ruime doorlaat waardoor ze minder verstopping gevoelig is en toch lange lengtes gerealiseerd kunnen worden met behoud van een uniforme watergift.

12937-000020 ARIES 16150 0.50L/H 0.40M 1000M

12967-000032 ARIES 22150 0.50L/H 0.40M 1000M

Woodpecker
De Woodpecker druppelaar is de niet druk gecompenseerde druppelaar die past op iedere capailaire, capinet of cobra installatie. De Woodpecker beschikt over een veel grotere doorlaatopening en een inlaatfilter waardoor ze veel minder verstoppingsgevoelig is. De Woopecker biedt een langdurige uniforme watergift bij druppelsystemen die niet druk gecompenseerd zijn.  ,....



Kameleon: Rode silicone membraan
Sinds 2019 worden de bekende Kameleon-druppelaars voorzien van z.g. “rode” membranen. Voorheen waren deze melkwit. De rode membranen zijn veel beter bestand tegen chemische belastingen zoals: chloor. Schade aan de rode membranen door chloor zoals bij de melkwitte membranen is nog niet gevonden de afgelopen 4 jaar. In combinatie met de algemene verbetering van filtratie in druppelsystemen zien we dat de Kameleon-druppelaars steeds langer meegaan.  


SAF-XN
In het 2e kwartaal van dit jaar is de opvolger van het SAF filter: SAF-XN, op de markt gebracht. Ondanks dat in 2022 relatief weinig nieuwbouw plaats vond, zien we toch heel veel SAF-XN filters de markt in gaan. Ze wordt prima ontvangen, waarbij vooral het gemak bij installatie en onderhoud als positief wordt aangegeven. 

Als u geheel vrijblijvend een SAF-XN van dichtbij wilt zien, dan komen we graag bij u langs met ons demo model. Die hebben we speciaal voor dit doel op een aanhanger gebouwd.   

Octave in RVS
In het midden van dit jaar is de vertrouwde blauw gecoate versie van de Octave watermeter vervangen door de RVS-versie. Naast de wijziging in materialisering van gecoat gietijzer naar RVS wijzigt er niets. Het slimme elektronische hart van deze ultrazone watermeter blijft ongewijzigd. Hij is forward en backward compatible met zijn voorganger qua inbouwmaat, outputmodules en programeer software.