De voordelen van druppelirrigatie

Met een precisie-irrigatiesysteem wordt het water zo dicht en efficiënt mogelijk bij het gewas gebracht. Dit biedt de kans slimmer en zuiniger met water en energie om te gaan, in alle weersomstandigheden. Zo wordt er met druppelirrigatie maar een druk van slechts 1 bar toegepast, dit betekent dat er veel minder energie nodig is om het water te verpompen in het systeem. Dit kan zelfs resulteren tot een besparing van 50% in het brandstof verbruik. Daarnaast kan ook een gerichte toevoeging van meststoffen middels dit systeem worden geregeld. Hierdoor wordt er ook bespaard op het gebruik van meststoffen.

Tot slot wordt er door het effectiever werken ook nog eens een hogere opbrengst behaald. Het aanzetten van het systeem is immers veel eenvoudiger. Zodra de pomp wordt aangezet, opent de kraan van het vak dat u wilt irrigeren of fertigeren. De drempel om te starten is dus veel lager en met dezelfde mankracht kan er veel meer tegelijk geïrrigeerd worden. En u bent niet afhankelijk van het klimaat.

Dus wilt u een hoge kwaliteit, uniformiteit en meeropbrengst en niet meer afhankelijk zijn van het weer? Gebruik dan de druppelslangen van Netafim. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Open Field Specialist, André van Spengen.