Nieuwe doorzettende trend: druppelirrigatie in de buitenteelt. Wapen u nu tegen de aanhoudende droogte, voorkom slapeloze nachten.

Al drie jaar achter elkaar kampt Nederland met uitzonderlijke droge zomers. Het ene na het andere warmterecord passeert de revue en het landschap laat ook duidelijk zien gebukt te gaan onder de droogte. Het is daarom van noodzaak geworden, om spaarzaam met water om te gaan.  Daarom laten steeds meer telers een (druppel)irrigatiesysteem aanleggen.

Zo worden er bijvoorbeeld steeds meer druppelsystemen aangelegd in aardappelvelden. Onderstaande foto’s zijn van een project van aardappels voor de procesindustrie. We hebben de volgende inline druppelslang gebruikt: Netafim Streamline – X 16mm 0.35 lt/hr per druppelaar. De druppelaars zijn 30 cm van elkaar vandaag geplaatst. De slang is bovenin de rug geplaatst, voor een optimaal effect van de druppelaar. De druppelslang ligt ca. 4cm diep, hiervoor is gebruik gemaakt van een nieuw frame, wat na het planten kan worden gebruikt. Hierdoor kan het planten met de bestaande apparatuur worden gedaan en kan op een later moment de tape erin worden getrokken. Dit geeft dus een mooie spreiding van de arbeid.

Verder is er gekozen voor de nieuwste Streamline X druppelslang met emitters van 0,35l/u. Deze geven een hele lage afgifte, maar bieden daardoor de beste horizontale verdeling in de grond.

Wilt u meer informatie hebben over het aanleggen van een irrigatiesysteem in de buitenteelt? Neem dan (vrijblijvend) contact op met André van Spengen.